top of page

Start van het FODMAP-dieet

Morgen begin ik met het FODMAP-dieet. Nu denk je natuurlijk, ja hoor morgen, dat zegt iedereen die met een dieet begint. Maar echt! Ik heb vandaag alle voorbereidingen getroffen. Eigenlijk ben ik al een weekje bezig. Alle "verkeerde" producten moesten namelijk op. Ik heb deze week dus niet heel gezond gegeten moet ik zeggen. Maar vooruit, ik vond dat ik nog even moest genieten. Ook iets meer wijn genuttigd dan normaal. Ik heb namelijk altijd wel wat wijn en bier in huis maar om de verleiding te kunnen weerstaan dacht ik dat die voorraad ook maar uitgedund moest worden. We hebben een er erg gezellige avond aan over gehouden. Het gaf helaas wel meer buikklachten dan dat ik normaal heb, maar dat was te verwachten. Ja, ook een diëtist gaat zich wel eens te buiten.

Maar morgen begin ik dus. Ik heb van alles in huis gehaald wat ik wel mag. - Spelt brood van de AH: 100% spelt van de liefde en passie lijn (welke ook kunnen zijn 100% speltbrood van bakker klootwijk en AH stevig speltbrood)

- Spelt crackers van de JUMBO - Zoet beleg dat ik mag, aardbeien jam van bonne maman, roze geboorte muisjes, pure chocopasta van AH excellent en pindakaas van calve.

- 30+ Kaas (alle Nederlandse merken zijn geschikt) - Kipfilet - Halvarine light - Minus-L yoghurt (dit is een lactose vrije lijn)

- Lactosevrije melk van campina

- Groenten: sla, tomaat, komkommer, spinazie, wortel, chinese kool en andijvie

- Quinoa

- Speltpasta

- Aardappels - Zilvervliesrijst - Mayonaise van calve

Ik weet al dat wanneer ik bier drink ik een extra opgeblazen buik krijg en vaak aan het einde van de avond dan ook veel buikkrampen. Ook knoflook, ui, paprika en peper heb ik last van. Maar ook als ik die producten vermijd is mijn buik opgeblazen. Vandaar dat ik nu echt ga beginnen met de zoektocht naar wat nog meer mijn klachten veroorzaakt. Ik hoop dat het met dit dieet gaat lukken. Onderzoeken wijzen uit dat 81% procent van de mensen die het dieet gevolgd hebben er baat bij hebben dus ik hoop dat ik daarbij hoor.

bottom of page