top of page

Ik zal mij even voorstellen..

Mijn naam is Lenneke Leenheer. In juli 2010 ben ik afgestudeerd als diëtist door de opleiding Voeding en Diëtetiek te volgen in Den Haag. Eind 2010 ben ik gestart met mijn praktijk Voedingsadviesbureau Lenneke Leenheer. Ook ben ik werkzaam als fitnesstrainer omdat voeding, een gezonde leefstijl en sport elkaar enorm versterken en zal leiden tot het gewenste resultaat.

Lenn_Groen.jpg

Voeding 

De opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik gevolgd vanwege mijn interesse in het menselijk lichaam, gezondheid en voeding. Tijdens de consulten gaan we aan de slag om een passend en persoonlijk advies op maat op te stellen. De uitdaging is om samen het doel te bereiken dat de cliënt voor ogen heeft. Dit kan vaak al door kleine aanpassingen aan voeding en leefstijl. Het is een erg mooi moment als de cliënt het van tevoren gestelde doel heeft bereikt!
Mijn werk als diëtiste vind ik afwisselend, inspirerend en uitdagend!

Onderwijs professional

Naast het werk als diëtiste in m'n praktijk geef ik ook les voor verschillende opleidingsinstituten binnen de fitness-, health- en wellnessbranche. Ik geef de opleiding tot Gewichtsconsulent, Kind en Voeding, Sportvoeding en de cursussen stress & slaapmanagement en obesitas & eetgegedrag . Het is erg leuk om enthousiaste studenten te onderwijzen over gezonde voeding/leefstijl zodat zij zelf het vak uit kunnen voeren.

De opleiding Kind en Voeding voor de AALO heb ik ontwikkeld. Hiervoor heb ik de boeken geschreven, het lesmateriaal zoals powerpoints en lesformulieren gemaakt en het examen opgesteld. De opleiding Gewichtsconsulent heb ik herschreven, aan de hand van de nieuwe Richtlijnen Gezonde Voeding. Daarnaast heb ik voor de Online Academy verschillende trainingen ontwikkeld als Gezonde voeding, Vitaliteit en Gezond Werken. Het schrijven en ontwikkelen vind ik erg interessant en uitdagend. Hierdoor moet ik mijzelf weer steeds verder verdiepen in de stof. 

IMG_5016 3.HEIC

Beweging 

Beweging is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl. Daarom heb ik in maart 2012 het diploma van Fitnesstrainer A gehaald. Met dit diploma op zak ben ik meerdere sport lessen gaan geven onder de naam Bewegen met Lenneke Leenheer zoals bootcamp en the gladiator workouts. In 2017 heb ik de opleiding Fitness Master Trainer afgerond aan de AALO en in 2018 de opleiding Personal Trainer. Op dit moment geef ik geen vaste lessen, wanneer je interesse hebt neem dan contact met me op. 

Ik beoefen zelf diverse sporten zoals bootcamp, hardlopen, voetballen, zeilen, surfen, skaten en boksen. Ik schrijf me regelmatig in voor verschillende hardloopeventen. Zo heb ik in de afgelopen jaren meerdere keren de Bruggenloop, de ladiesrun, een halve marathon en de Roparun gelopen. Het motiveert mij om elke keer weer een een betere tijd neer te zetten.

IMG_7189.JPG
IMG_7189.JPG

Beweging 

Beweging is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl. Daarom heb ik in maart 2012 het diploma van Fitnesstrainer A gehaald. Met dit diploma op zak ben ik meerdere sport lessen gaan geven onder de naam Bewegen met Lenneke Leenheer zoals bootcamp en the gladiator workouts. In 2017 heb ik de opleiding Fitness Master Trainer afgerond aan de AALO, in 2018 de opleiding Personal Trainer en in 2019 de opleiding Medische Fitness. Op dit moment geef ik geen vaste lessen, wanneer je interesse hebt neem dan contact met me op. 

Ik beoefen zelf diverse sporten zoals bootcamp, hardlopen, voetballen, zeilen, surfen, skaten en boksen. Ik schrijf me regelmatig in voor verschillende hardloopeventen. Zo heb ik in de afgelopen jaren meerdere keren de Bruggenloop, de ladiesrun, een halve marathon en de Roparun gelopen. Het is elke keer een uitdaging om weer een betere tijd neer te zetten.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd reis ik graag. Zo heb ik ook een stage gelopen in Suriname, hier heb ik veel geleerd van de Surinaamse (eet)cultuur. Ik heb in Costa Rica een studieboek herschreven voor de opleiding 
gewichtsconsulent. 

Ik ben echt een zonaanbidder, maar hou ook van wintersport. Ik ben het liefst lekker buiten. 

Lezen, lekker en gezond eten, festivals of concerten zijn andere dingen waar ik van hou. Dit doe ik het liefst met mijn vrienden of familie.

En als laatste, en toch belangrijkste, ik ben moeder van een lieve zoon.

91e2a8a4-0e81-45ce-bfda-901ab9cecf29.JPG
Ontwerp zonder titel-2.png

Opleidingen 

Anders kijken naar kritische beters                           mei 2019

AALO Personal Trainer                                                december 2018

Kindervoeding en kinderdiëtetiek                              juni 2017

AALO Fitness master trainer level 3                          juni 2017

Voeding bij Kanker                                                       februari 2015
Gladiator workouts                                                       december 2013

Bootcamptrainer                                                           maart 2013
Fitnesstrainer  (fitvak A)                                              maart 2012

Voeding en diabetes Basiscursus voor diëtisten      februari 2011
Voeding en Diëtetiek                                                     juni 2010

bottom of page