top of page
Image by Mitchel Lensink

Dieten en meer.. 

Je kan bij mij terecht voor al je voedingsvragen of -problemen. De manier waarop ik werk, is het inzicht geven in voedingspatronen. Het is de bedoeling om een nieuw voedingspatroon aan te leren dat zoveel mogelijk bij de huidige leefstijl en eetgewoontes past. Gezond eten wordt een leefstijl waardoor het goed vol te houden is. Je leert gezonde, bewuste keuzes maken, om te gaan met lastige situaties en gemotiveerd te blijven.

Werkwijze 

Ontwerp zonder titel-2.png

Tijdens het eerste consult probeer ik zoveel mogelijk te weten te komen over je voedingspatroon en je leefstijl.  Aan de hand hiervan geef ik een persoonlijk advies, aansluitend bij je leefstijl. Ik help bij het toepassen van bepaalde veranderingen in je leefstijl zodat je het "dieet" kan volhouden. Het is belangrijk een regelmatig en volwaardige eetpatroon aan te leren. Volwaardig wil zeggen dat alle voedingsstoffen binnenkomen die jouw lichaam nodig heeft. Door kleine veranderingen worden vaak al mooie resultaten behaald.

Gedurende de vervolgconsulten bespreken we de voeding en kijken we of er nog aanpassingen gedaan moeten worden, bijvoorbeeld aan de leefstijl, het voedings- of bewegingspatroon. Ook bespreken we je motivatie en obstakels.

Elk consult wordt er gewogen (indien dit gewenst is) en kan het vetpercentage worden vastgesteld.

Bij medische klachten valt er met voeding veel te bereiken. Vaak heb je na een diagnose van een arts onduidelijkheid en twijfels over wat er wel en niet gegeten mag worden. Ik ondersteun je hierbij en geef antwoord op al je voedingsvragen.

Ik kan je
helpen bij:

🔅Overgewicht;

🔅Ondergewicht;  

🔅Te hoge bloeddruk;

🔅Te hoog cholesterolgehalte;

🔅Diabetes mellitus  type 1 en type 2 (suikerziekte);

🔅COPD (chronische obstructieve longziekte);

🔅Maag-, lever- en darmklachten;

🔅Obstipatie (moeizame stoelgang);

🔅FODMAP dieet bij het prikkelbaar darm syndroom;

 

Vanuit eigen ervaring met het Prikkelbaar Darm Syndroom heb ik mij verdiept in de symptomen, oorzaken en alles wat hiermee samenhangt. Ook het FODMAP beperkte dieet, wat speciaal voor PDS is ontwikkeld, heb ik met goed resultaat gevolgd. 

🔅Voedingsadviezen bij  kanker

🔅Nierziekten;

🔅Voedselovergevoeligheid,- intoleranties en- allergieën
        (lactose, koemelk en gluten);

🔅Osteoporose (botontkalking);

🔅Voeding bij sport;

🔅Advies bij vegetarische- en veganistische voeding;

🔅Voedingsadviezen rondom zwangerschap;

🔅Adviezen voor gezonde voeding

EET!team

Het EET!team is een team dat kinderen met eet- en drinkproblemen behandelt. Het team bestaat uit een kinderfysiotherapeut, een logopedist / orthopedagoog en ik als kinderdiëtiste. We overleggen en werken samen om deze problemen aan te pakken. 

 

Voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar heeft het EET!team een vast spreekuur dat is bedoeld voor vragen over het eten en drinken. Dit spreekuur vindt plaats op dinsdag van 11:30 tot 12:30 uur bij Paramedisch kindercentrum Alles Kids, Stationsweg 78e, 2991CM te Barendrecht. Aanmelden kan via info@alleskids-barendrecht.nlof 0180-615217.

 

Na de aanmelding krijgen ouders een intakeformulier en eetdagboek toegestuurd om van tevoren in te vullen. Tijdens de intake zal het volledige EET!team aanwezig zijn, zodat de hulpvraag maar 1 keer hoeft te worden toegelicht en het probleem gelijk vanuit alle zorgverleners kan worden bekeken. 

Vergoeding 

Basisverzekering

Dieetadvisering wordt vergoed vanuit de basisverzekering, voor drie uur per kalenderjaar. Dit zijn ongeveer zeven consulten. Vanuit een aanvullende verzekering kan het zijn dat er meer tijd vergoed wordt. Dit staat in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

​​

Eigen risico

Dieetadvisering valt onder het eigen risico. Eigen risico is het bedrag dat je (18-jaar of ouder) per jaar zelf moet betalen voor medische zorg. Pas als je eigen risico is verbruikt, vergoedt de zorgverzekeraar de kosten. Dit jaar is dat €385,-. Ook is het mogelijk dat je nog een vrijwillig eigen risico betaald, in dit geval is je maandpremie lager maar je eigen risico hoger.

​​

Verwijzing

Het is niet verplicht om via een verwijsbrief van de huisarts een afspraak te maken, dat kan direct. Toch zijn er verzekeraars die dit nog wel verplicht stellen. In dat geval is het noodzakelijk een verwijsbrief te halen bij je huisarts, anders worden de kosten alsnog niet vergoed.

Kosten 

Eerste consult (60 minuten)          €100,-

 

Vervolgconsult lang (30 min)        €35,-

 

Vervolgconsult kort (15 min)         €20,-

 

Telefonisch/ email consult             €17,50

 

Wanneer je een afspraak hebt, maar toch verhinderd bent, dien je dit minstens 24 uur van tevoren door te gegeven via de mail of telefoon. Niet nagekomen afspraken zullen in rekening worden gebracht en kunnen tevens niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

bottom of page