Als avondmaaltijd heb ik vandaag een quinoa maaltijdsalade gemaakt. Ik had geen trek in een zware maaltijd. Het is wel een vullende salade. Zelf ben ik niet zo fan van dressings dus meestal eet ik een salade zonder dressing of olie. Maar je zou bijvoorbeeld wel wat extra olie erdoor heen kunnen doen en wat peper en zout.
Ingrediënten (1 persoon): - Veldsla 100 gram - Andijvie 50 gram - 2 Wortels - Feta 100 gram - Quinoa 50 gram ongekookt - 1 El olie
Bereidingswijze:
- Breng water aan de kook - Snij de wortels
- Was de quinoa - Verhit de olie en gooi de quinoa in het kokende water (lees op verpakking hoelang deze gekookt moet worden)
- Bak de wortels. - Gooi alle ingredienten bij elkaar.
- Voeg eventueel nog zout en peper toe voor extra smaak
Voedingswaarde:
-Energie: 457 kcal
-Vet: 32 gram
-Verzadigd vet: 14 gram
-Koolhydraten: 24 gram
-Eiwit: 28 gram