top of page

De decembermaand

De maand december is weer aangebroken. Dit wordt door de meeste mensen die aan het afvallen zijn als een lastige tijd gezien. Maar is het nou wel zo lastig? Wat is er zo anders aan deze maand in vergelijking met al die andere maanden? Er zitten een paar feestdagen in, vier dagen als je Sinterklaas ook meetelt. Als je het zo ziet in plaats van een hele maand feesten heb je al heel wat gewonnen. Als je deze feestdagen gewoon gezellig viert en de dagen erom heen je gezonde eetpatroon aanhoudt hoef je geen kilo's aan te komen. Er wordt wel eens gezegd, je komt niet aan tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst. Hier ben ik het volledig mee eens.

Hierbij geef ik je wat tips om de decembermaand/feestdagen "door te komen":

-Hou het bij de feestdagen en maak niet heel december een feestmaand. -Let erop dat je met inkopen doen niet te veel inkoopt. -Probeer tijdens de feestdagen ook elke 2-3 uur wat te eten -Weet je dat je in de avond uitgebreid gaat eten, probeer dan overdag wat minder grote maaltijden te nemen. Sla geen maaltijden over maar neem bij de lunch bijvoorbeeld een sneetje brood minder. -Bedenk van te voren waar je trek in hebt en maak voor jezelf afspraken wat je mag nemen. -Eet bewust en ga je niet overeten. Eet rustig en geniet van elke hap. Voel of je al vol zit. Als je rustig eet, eet je vaak veel minder omdat je pas na 20 minuten een verzadigd gevoel hebt. Stop met eten wanneer je vol zit. -Wil je toch alles proeven probeer dan kleine hoeveelheden te nemen. -Wees zuinig met sauzen. -Wissel wijn/bier/fris af met water of neem bij elk glas ook een glas water. -Maak overdag een wandeling. -Neem na de feestdagen een balans dag, eet kleinere hoeveelheden maar sla geen maaltijden over. -Zorg dat je ook groenten binnenkrijgt.

Wil je meer tips? Maak dan een afspraak en bel 0646524699

bottom of page