top of page

Fit Happy Kids

Helaas komt overgewicht steeds vaker voor bij kinderen. Omdat kinderen nog in de groei zijn, is streng diëten niet goed voor hun ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om door kleine aanpassingen aan hun leefstijl, de gezondheid te verbeteren. Vaak komen overgewichtsgerelateerde klachten pas voor op latere leeftijd, kinderen met overgewicht hebben bijvoorbeeld vaker een slechter uithoudingsvermogen, vermoeidheidsklachten en depressie klachten. Daarom is het goed om overgewicht op jonge leeftijd al aan te pakken.

Gister ben ik gestart het project Fit Happy Kids. Dit project is opgezet om (dreigend) overgewicht bij kinderen aan te pakken. Het wordt gesubsidieerd door de gemeente Barendrecht, waardoor er geen kosten aan verbonden zijn. Tijdens dit project begeleiden we kinderen, tussen de 8 en 12 jaar, een jaar lang naar een gezonde leefstijl. Het doel is om kinderen zelf bewust te maken van gezonde voeding en beweging te stimuleren. We willen dat kinderen meer gaan buitenspelen. Ik merk in de praktijk dat kinderen nauwelijks meer buitenspelen en geen idee hebben wat ze allemaal kunnen doen. De eerste drie maanden zal ik, samen met huisarts Nguyen, wekelijks met de kinderen gaan bewegen. Daarna om de week en de laatste weken een keer per maand.

Verder krijgen ze van mij individueel voedingsadvies. Er vinden verschillende groepsbijeenkomsten plaats waarbij de ouders ook betrokken worden.

Ik heb heel veel zin in dit project. De eerste dag was geslaagd en de kinderen vonden het sporten erg leuk. Ik verwacht mooie resultaten en hoop kinderen enthousiast te maken voor een betere leefstijl. Wil je ook dat jouw kind meer bewust wordt van voeding en meer gaat buitenspelen? Aanmelden kan via mij!

Wie: Kinderen tussen de 8-12 jaar

Wat: Project om kinderen meer te laten buitenspelen en bewuster te maken van voeding

Waar: Middeldijkerplein 310, Barendrecht

Wanneer: Woensdag 14.00-14.45 uur

Kosten: Gratis


bottom of page