top of page

Sinterklaas


Sinterklaas is vandaag weer gearriveerd in het land. Al sinds weken liggen de schappen van de supermarkten weer vol met lekkernijen. DIt is een moeilijke tijd om gezonde bewuste keuzes te maken. Ik heb hier wat tips voor: - Probeer niet te veel inkopen te doen. Houd het bij twee soorten snoepgoed. - Eet bewust, neem alleen wat je echt wilt. Probeer ook nee te zeggen tegen wat er aan wordt geboden als je er niet specifiek trek in hebt. Bedenk vooraf al waar je zin in hebt, en probeer het daarbij te houden. - Gebruik kleine schaaltjes, dan pak je automatisch minder. -Schaaltjes met mandarijntjes, paprika, wortel, tomaatjes en komkommer staan ook gezellig en is een verstandige keuze. - Probeer de dagen rond pakjesavond/dag geen sint lekkernijen te nemen. Dan geniet je de dag zelf er ook het meest van. -Zorg ervoor dat als je de avond pakjes avond hebt, je overdag al iets minder eet. Bijvoorbeeld een lichtere lunch en warme maaltijd. -Beweeg extra.

-Zelf kruidnoten bakken of speculaas kan ook heel veel calorien schelen. Zie mijn volgende post.

Onderstaand tabel laat zien hoeveel calorieën een portie bevat en hoeveel er per 100 gram in zit.

bottom of page