IK ZAL ME EVEN VOORSTELLEN..

Mijn naam is Lenneke Leenheer. In juli 2010 ben ik afgestudeerd als diëtist door de opleiding Voeding en Diëtetiek te volgen in Den Haag. Eind 2010 ben ik gestart met mijn praktijk Voedingsadviesbureau Lenneke Leenheer. Ook ben ik werkzaam als fitnesstrainer omdat voeding, een gezonde leefstijl en sport elkaar enorm versterken en zal leiden tot het gewenste resultaat.

 

 

Voeding

De opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik gevolgd vanwege mijn interesse in het menselijk lichaam, gezondheid en voeding. Tijdens de consulten gaan we aan de slag om een passend en persoonlijk advies op maat op te stellen. De uitdaging is om samen het doel te bereiken dat de cliënt voor ogen heeft. Dit kan vaak al door kleine aanpassingen aan voeding en leefstijl. Het is een erg mooi moment als de cliënt het van tevoren gestelde doel heeft bereikt!
Mijn werk als diëtiste vind ik afwisselend, inspirerend en uitdagend!

 

Lesgeven

Naast mijn praktijk werk ik als diëtiste ook voor AALO opleidingen. Dit is een opleidingsinstituut binnen de fitness-, health- en wellnessbranche. Ik geef de opleiding tot Gewichtsconsulent, Kind en Voeding en de cursussen Voedingsdeskundige level 1 en 2. Het is erg leuk om enthousiaste studenten te onderwijzen over gezonde voeding/leefstijl zodat zij zelf het vak uit kunnen voeren.

Onderwijsontwikkeling

De opleiding Kind en Voeding voor de AALO heb ik ontwikkeld. Hiervoor heb ik de boeken geschreven, het lesmateriaal zoals powerpoints en lesformulieren gemaakt en het examen opgesteld. De opleiding Gewichtsconsulent heb ik herschreven, aan de hand van de nieuwe Richtlijnen Gezonde Voeding. Daarnaast heb ik voor de Online Academy verschillende trainingen ontwikkeld als Gezonde voeding, Vitaliteit en Gezond Werken. Het schrijven en ontwikkelen vind ik erg interessant en uitdagend. Hierdoor moet ik mijzelf weer steeds verder verdiepen in de stof. 

 

Workshops 

Ik heb diverse workshops ontwikkeld, voor o.a. bedrijven en scholen. Waaronder de workshop Leuk, Lekker en Gezond. Tijdens deze workshop wordt de basis van gezonde voeding duidelijk en verschillende hypes en trends ontkracht of juist bevestigd. 

Bewegen

Beweging is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl. Daarom heb ik in maart 2012 het diploma van Fitnesstrainer A gehaald. Met dit diploma op zak ben ik meerdere sport lessen gaan geven onder de naam Bewegen met Lenneke Leenheer zoals bootcamp en the gladiator workouts. In 2017 heb ik de opleiding Fitness Master Trainer afgerond aan de AALO, in 2018 de opleiding Personal Trainer en in 2019 de opleiding Medische Fitness. Op dit moment geef ik geen vaste lessen, wanneer je interesse hebt neem dan contact met me op. 

Ik beoefen zelf diverse sporten zoals bootcamp, hardlopen, voetballen, zeilen, surfen, skaten en boksen. Ik schrijf me regelmatig in voor verschillende hardloopeventen. Zo heb ik in de afgelopen jaren meerdere keren de Bruggenloop, de ladiesrun, een halve marathon en de Roparun gelopen. Het is elke keer een uitdaging om weer een betere tijd neer te zetten.

 

Vrije tijd

In mijn vrije tijd reis ik graag. Zo heb ik ook een stage gelopen in Suriname, hier heb ik veel geleerd van de Surinaamse (eet)cultuur. Ik heb in Costa Rica een studieboek herschreven voor de AALO opleiding 
gewichtsconsulent. 

Lezen, lekker en gezond eten, het bezoeken van de bioscoop, festivals of concerten zijn andere dingen waar ik van hou. Dit doe ik het liefst met mijn vrienden of familie.

 

Opleidingen

Anders kijken naar kritische beters                          mei 2019

AALO Personal Trainer                                                december 2018

Kindervoeding en kinderdiëtetiek                             juni 2017

AALO Fitness master trainer level 3                          juni 2017

Voeding bij Kanker                                                       februari 2015
Gladiator workouts                                                      december 2013

Bootcamptrainer                                                          maart 2013
Fitnesstrainer  (fitvak A)                                               maart 2012

Voeding en diabetes Basiscursus voor diëtisten     februari 2011
Voeding en Diëtetiek                                                    juni 2010